Nemzeti hunorportál

Tengerpart épül Felcsúton

part11.jpg

A beruházás a TAO program keretében valósul meg kizárólag magáncégek adományaiból.

A trafikalapú társadalmak

traf11.jpg

A trafikalapú társadalmak szubsztanciája, hogy mindenki szív. 

Sztárok esznek az éhezőkért

Hepi börzdéj, Viktor!

Így köszöntötték a magyar emberek az 50 éves Orbán Viktort. Volt, aki dalra is fakadt.

Egy nap alatt angolul


avatár11.jpg

Tanuljon nyelveket gyorsan, olcsón. Három nyelv akár egy nap alatt. (X)

Párttá alakul a Vakkomondor

vak11.jpg

Az elmúlt hónapok politikai játszmái arról győztek meg minket, hogy önálló pólusképző erőként mérettessük meg magunkat. 

A baloldali egységkormány

trió.jpg      A Degesz étkezde különtermében állították össze.

A Közgép nyerte az X-Faktort

x-faktor_1234.jpg

Simicska Lajos és Németh Lászlóné felejthetetlen alakítást nyújtott 

Mesterházy: A bukás

Az igazi rezsicsökkentés

alien11.jpg     Házi atomreaktort minden magyar családba! 

"Jó helyre születtem"


lőrinc_1.jpgExkluzív interjú Mészáros Lőrinccel, a leggazdagabb gázszerelővel.

Zambó Krisztián és a Fidesz

    Egy nem választási csalás összefoglalója 

King írja az Alaptörvényt

farkas1234.jpg"Bízzuk profira!" Stephen King írja az Alaptörvény újabb módosítását. 

Sírásó tanfolyam indul

sírásás9999333 (1).jpg

A kormány által támogatott képzéseken az állampolgárok gyorsan elsajátíthatják a szociális temetés alapjait. 

Magyar keresztapák

krapek11.jpg

Matolcsy, Pintér és Simicska tiszteletére lett George Alexander Louis a brit herceg  

A Békemenet az árvíz ellen

beke11.jpg„Tudjuk, hogy a rezsicsökkentésre és a bankok megadóztatására adott brüsszeli válaszlépés áll a Duna áradása mögött."

A Vakkomondor igazi arca

Nem bízzuk amatőrökre, inkább leleplezzük mi magunk a Vakkomondor mögött álló offsore céghálót. 

Mint tudjuk, a Vakkomondort a Szerkesztőbizottság szerkeszti. A Szerkesztőbizottság felügyelőbizottságának igazgatótanácsát a Cipruson bejegyzett Come On Door Ltd. többségi tulajdonában álló Igor Szergejevics Kalasnyikovról elnevezett, fegyverszétszereléssel foglalkozó cég által alapított „Kevés szóval oroszul: Da” Kft. kisebbségi tulajdonosa vezeti.

A cég többségi részvénypakettjét a Gutenberg Könyvvizsgáló GmbH-t jegyző  iroda szerezte meg, miután a kartellgyanús ügylet elől elhárultak a jogi akadályok.

Az akvizíció után az új tulajdonos közölte a szerkesztőséggel, hogy semmilyen szinten nem kíván beleszólni a Vakkomondor tartalmi kérdéseibe. Ezt követően hozzálátott az első cikk lediktálásához.

Itt lehet anyázni

Klassz volt a nyár

semjén-hoffmann22.jpgNem csak az Orbán-lányok, de kormánytagok is felszabadultan buliztak a bícsen.

A képregényhősök reneszánszát látva bátor lépésre szánta el magát a Nemzeti Filmalap. A Batman világsikerén felbuzdulva szeptembertől már a mozikban az új magyar akciófilm, a Bitumen.

A film fő támogatója, a magyar gazdaság zászlóshajója, a Közgép Zrt. Az egyre inkább útépítő óriásvállalatként is szárnyait bontogató szponzor értelemszerűen saját ars poeticáját is beépítette az egész magyar kultúrának utat építő moziba.

 lajos11.jpg

Képünk illusztráció

Bitumen- vagy, ahogy a filmben először találkozunk vele, Bitu Lajos- egyszerű kisiparosként dolgozik a rendszerváltás előestéjén. Kimarad ugyan a feje fölött átnyúló osztozkodásból, de Lajost nem abból a fából faragták-sőt nem is fából faragták, inkább útból öntötték-, hogy beletörődjék a kudarcba. Elhatározza, hogy a kátrányból előnyt kovácsolva, saját tehetségéből bizonyít. Igaz a forgatókönyv kissé homályban hagyja, miként válik az előzmények és hátszél nélküli kisember, mintegy közgazdasági evolúciós ugrással egy csapásra nagymenővé, de így legalább az alkotók nem vádolhatóak kényszeres önfeltárulkozással.

 willis.jpg

Lajos szerepében: Bruce Willis. Képünk nem illusztráció

Mindenesetre Lajosból, az eddigre man-né, vagy magyarosan az addigra inkább men-né avanzsálódott főhős elhatározza, hogy kezdeti motivációját szem előtt tartva, az olyan kisvállalkozóknak fog utat nyitni, amilyen egykor ő is volt. Heroikus küzdelme ugyanakkor rettenetes szakítópróbához érkezik, amikor is a gonosz brüsszeli Highway konszern először akvizíciós ajánlattal kísérti meg, majd amikor Bitu ennek ellenáll, a Multi az egész ország leaszfaltozásába kezd. Hősünk ekkor a "Felszántom a császár udvarát..." kezdetű dallal az ajkán, vezeti útbontó fejekkel felszerelt lánctalpasait a nemzetet homogenizálni kívánó idegek ellen. Végül a nemzetközi beolvasztási offenzíva megbukik, és Bitumen hadai egész Augsburgig nyomulva törik fel az autópálya hálózatot, elejét véve az elkövetkező száz évben minden hasonló kezdeményezésnek.

 aszfalt1.jpg

Képünk illusztráció

Az akciódús jeleneteket mindvégig átható, aszfaltból gőzölgő pára, sejtelmes párhuzamot képez, az önerejével, kicsiből naggyá válni képes főhős rejtélyes jellemrajzával. És hogy valamennyit azért a támogató is profitáljon az egészből, néha elő-elő bukkan mintegy vallomásként, a misztikus fátyolt lehelő szerkezeteken, a stilizált embléma: Ködgép Zrt.

Címkék: aszfalt bitumen

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://avakkomondor.blog.hu/api/trackback/id/tr675445087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása