Nemzeti hunorportál

Tengerpart épül Felcsúton

part11.jpg

A beruházás a TAO program keretében valósul meg kizárólag magáncégek adományaiból.

A trafikalapú társadalmak

traf11.jpg

A trafikalapú társadalmak szubsztanciája, hogy mindenki szív. 

Sztárok esznek az éhezőkért

Hepi börzdéj, Viktor!

Így köszöntötték a magyar emberek az 50 éves Orbán Viktort. Volt, aki dalra is fakadt.

Egy nap alatt angolul


avatár11.jpg

Tanuljon nyelveket gyorsan, olcsón. Három nyelv akár egy nap alatt. (X)

Párttá alakul a Vakkomondor

vak11.jpg

Az elmúlt hónapok politikai játszmái arról győztek meg minket, hogy önálló pólusképző erőként mérettessük meg magunkat. 

A baloldali egységkormány

trió.jpg      A Degesz étkezde különtermében állították össze.

A Közgép nyerte az X-Faktort

x-faktor_1234.jpg

Simicska Lajos és Németh Lászlóné felejthetetlen alakítást nyújtott 

Mesterházy: A bukás

Az igazi rezsicsökkentés

alien11.jpg     Házi atomreaktort minden magyar családba! 

"Jó helyre születtem"


lőrinc_1.jpgExkluzív interjú Mészáros Lőrinccel, a leggazdagabb gázszerelővel.

Zambó Krisztián és a Fidesz

    Egy nem választási csalás összefoglalója 

King írja az Alaptörvényt

farkas1234.jpg"Bízzuk profira!" Stephen King írja az Alaptörvény újabb módosítását. 

Sírásó tanfolyam indul

sírásás9999333 (1).jpg

A kormány által támogatott képzéseken az állampolgárok gyorsan elsajátíthatják a szociális temetés alapjait. 

Magyar keresztapák

krapek11.jpg

Matolcsy, Pintér és Simicska tiszteletére lett George Alexander Louis a brit herceg  

A Békemenet az árvíz ellen

beke11.jpg„Tudjuk, hogy a rezsicsökkentésre és a bankok megadóztatására adott brüsszeli válaszlépés áll a Duna áradása mögött."

A Vakkomondor igazi arca

Nem bízzuk amatőrökre, inkább leleplezzük mi magunk a Vakkomondor mögött álló offsore céghálót. 

Mint tudjuk, a Vakkomondort a Szerkesztőbizottság szerkeszti. A Szerkesztőbizottság felügyelőbizottságának igazgatótanácsát a Cipruson bejegyzett Come On Door Ltd. többségi tulajdonában álló Igor Szergejevics Kalasnyikovról elnevezett, fegyverszétszereléssel foglalkozó cég által alapított „Kevés szóval oroszul: Da” Kft. kisebbségi tulajdonosa vezeti.

A cég többségi részvénypakettjét a Gutenberg Könyvvizsgáló GmbH-t jegyző  iroda szerezte meg, miután a kartellgyanús ügylet elől elhárultak a jogi akadályok.

Az akvizíció után az új tulajdonos közölte a szerkesztőséggel, hogy semmilyen szinten nem kíván beleszólni a Vakkomondor tartalmi kérdéseibe. Ezt követően hozzálátott az első cikk lediktálásához.

Itt lehet anyázni

Klassz volt a nyár

semjén-hoffmann22.jpgNem csak az Orbán-lányok, de kormánytagok is felszabadultan buliztak a bícsen.

Első hallásra talán szerénynek tűnik a 0,9 százalékos emelés, ám egy konkrét példával megmutatjuk, mennyire nem az. 

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter bejelentette, hogy jövőre átlagosan 0,9 százalékos nyugdíjemelés jön. Az örök elégedetlenkedők szerint ez nagyon kevés, egyes szélsőséges vélemények szerit egyenesen gyalázatos.

A Vakkomondor gazdasági elemző műhelye először is mindenkit higgadtságra int. Most, hogy lehiggadtunk, nézzük meg hideg fejjel, mi mindenre elég a 0,9 százalékos emelés.   

Vegyünk példának egy 50 ezer forintos nyugdíjat. Az emelés mértéke itt (50000*0,009) 450 forint. Mire költhetünk el 450 forintot? Például egy sajtburger menüre a Mc'Donaldsban.

Igaz, a sajtburger menü ára 500 forint, tehát a nyugdíjas kénytelen 50 forinttal kipótolni a 450 forintos nyugdíjemelést. Ez azonban valójában pozitívum, a 10 százalékos önrésszel ugyanis még inkább kifejezi a személyes felelősségvállalást. Úgy is mondhatjuk, hogy a saját vagyonát (50 forint) is kockáztatja a befektetéskor. Ami a megtérüléskor még nagyobb örömmel és elégedettséggel jár.

Másrészt a sajtburgermenü megvásárlása jóval túlmutat önmagán: a nyugdíjas társadalmi életet él, hiszen amíg eljut a büféig, feltehetőleg emberek között van. A büfében pedig biztos (hogy emberek között van). Párbeszédet folytat a pultossal, aki jó esetben visszaforgatja az idő kerekét, amikor letegezi a nyugdíjast ("Kérsz hozzá egy jégrémet?").

A nyugdíjas az 50 forintos önrész ellenében egy akár egész hátralévő életére is kiható döntést hozhat ("Kólával vagy Fantával kéred?"), hiszen egy esetleges kóla-választás következtében 250-re kúszhat a vérnyomása (ha meg is itta a kólát). A döntés szabadsága növeli az önbecsülését, a választás kockázata pedig az adrenalinszintet, ami viszont fokozhatja az endorfintermelést, így nyugdíjasunkat izgatott boldogság önti el. (Vagy a Fanta, ha lebillen az asztalról.)  

És ez még nem minden: a 0,9 százalékos nyugdíjemelés radikális életszínvonal növekedést is hoz: amennyiben a nyugdíjas télen vásárolja meg az említett sajtburger menüt, a jól fűtött büfében egy csapásra 25 fokos hőmérséklet emelkedéstél át - saját fűtetlen lakásához képest. 

Na, ugye!

 

  

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://avakkomondor.blog.hu/api/trackback/id/tr468643996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

segons 2016.04.19. 20:11:55

" Nem értem az emelés mértékének a lebecsülését",,,Ezért az 5-600 forintért,jövőre akár 2,5 kg csirke farhátat is vehet jövőre,amit ha jól beoszt egy kis-nyugdíjas,akár 1 hétre is elég ! Nem tenne jót,egy éhezőnek-ha egyszerre csirke combot ehetne,hetente egy darabot,mert az ártana az egészségének !Fő a fokozatosság !! Tehát a kormány -élén Orsóssal,odafigyel az éhezők egészségére !!!!!!

Nincs ingyen ebéd 2016.04.19. 21:09:00

Bezzeg, amikor a fajtád elvette a 13. havi nyugdíjat a nyugdíjasoktól, azt milyen higgadtan viselted, teemberbarát.

István Tamasi 2016.04.20. 04:49:07

@Nincs ingyen ebéd:
Bezzeg amikor mutyivezérkéd 13. meg 14. havi nyugdíjat hazudozott és nem tartotta be, azt milyen higgadtan viselted, emberbarát.

Szakács Lajos 2016.04.20. 07:30:39

@Nincs ingyen ebéd: Te egy elmebeteg Fideszes vagy ! A " fajtád " adta a 13. havi nyugdíjat ameddig lehetett ! A te pocakos tolvajod meg a 14.havi nyugdíjat is megigérte , ha hatalomra jut ! Most mit csinál ez a tolvaj , ad nekünk 0,9 %-os ny. emelést . Ez a ti bajotok ,hogy ilyen lököttek vagytok ,stadionokat építetek csára - bura az autópályák helyett !

Andrea Tóth 2016.04.20. 19:19:26

Jobb esetben,amíg eltotyog a sajtburgerért, ha szerencséje van és út közben nem szenved közúti balesetet és nem rabolják ki, akkor NYERT!Mit is? Ő még örülhet, hogy emeltek a nyugdíján, később nyugdíj se lesz! No akkor mi lesz? Valaki vagy valakik itt nem nagyon csípik az idős korosztályt.Reméljük tömeggyilkosságot nem terveznek.Persze dirrekt módon gondoltam. Végül is ez is az, csak lassúbb technikával dolgoznak! Szégyen és gyalázat!
süti beállítások módosítása