A Vakkomondor gasztro rovata magyar specialitással indít.
Készíts rántott húst hagyományos módon. Miután megsült, tedd ki a pultra és várj. Ha estig nem fogy el, szedd le a panírt és rakd félre. A húst kend be valamilyen páccal – például mézes fokhagymás mustáros keverékkel –, süsd át, és másnap reggel tálald natúr szeletként.
Ha ezt sem eszi a nép, kapard le a húsra sült mázt – de ne dobd ki, később talán még kellhet – a húst daráld le, majd újrafűszerezve készíts belőle fasírtot. Tálald ízlésesen.
Ha az így elkészített friss fasírtot sem kajálják –, még ekkor sincs minden veszve: húzz egy merészet!
A fasírtról kapard le a zsemlemorszát, és tedd félre. A darált húshoz add hozzá a két nappal korábban lekapart panírt és a tegnap levakart mézes mustáros fokhagymás mázt, és jól keverd össze. A végeredmény – jó esetben – egy könnyen formálható pép lesz, amivel már nincs is sok teendőd: klopfold laposra, lehetőség hússzelet formájúra. Panírozd be a fasírtról lekapart zsemlemorzsával, süsd át, és tedd ki a pultra mint frissen sült rántott húst.
(Amennyiben a kedves olvasónak úgy tűnik, hogy a fenti recept valamiképpen összefüggésbe hozható a baloldali ellenzéki összefogással – nos, ez esetben nem téved. Jó étvágyat!)