A hétvégéig tovább melegszik az idő.
Előnye is van a hosszú kánikulai időszaknak: a hagyományokat folytatva, mégis jelentős újítással rendezik meg az idei Országos Nemzeti Halászléfőző Versenyt. A változás a helyszínt érinti leginkább: mivel a Balaton hőmérséklete a hétvégére elérheti a főzéshez szükséges szintet, a szervezők úgy döntöttek, a tóban lesz a verseny.
Az ötlet legfőbb előnye, hogy a résztvevőknek csak apróra vágott vöröshagymát és - ízlés szerint - sót és pirospaprikát kell magukkal hozniuk. Hal és víz a helyszínen várja őket.
A szervezők ugyanakkor kérik, hogy a résztvevők gondoskodjanak azbesztbélelésű gumicsizmáról.
Így néz ki a Balaton felülről, amikor Zamárdinál halászlé főző verseny zajlik. (A kép bal szélén a Tihanyi-félsziget)